Korpa

Viber narudžbe | 062 242 145

Dostava u 24/48 sati na Vašoj adresi – Cijena dostave 7KM putem brze pošte

Ulje čorokota (ćurekota) ili crnog kima

Ulje čorokota (ćurekota) ili crnog kima

Ulje čorokota(ćurekota) ili ulje crnog kima ima latinski naziv Nigella Sativa i koristi se već hiljadama godina, tako npr spominje se u Bibliji po imenom crni kumin.

Koliko je rasprostranjeno ulje ćurekota?

Ulje ćurekota se najviše koristi u mediteranskim zemljama, kao i u južno-azijskom medicinskom sistemu i njegovo djelovanje je dokazano kroz upotrebu od strane najvećih ljekara u istoriji čovječanstva

Još u starom Egiptu u vrijeme faraona često se spominje ulje čorokota(čurekota) da je igralo veliku ulogu, tako što je stavljano pored mrtvih, jer su vjerovali da bi ga mogli koristiti u zagrobnom životu.

Ulje čorokota (ćurekota) ljekovitost i za šta se može koristiti?

  • probave tegobe i nadimanje usljed nedovoljnog lučenja žuči
  • oslabljene funkcije jetre
  • čir želuca i dvanaestnjaka
  • alergije i upale
  • prehlade i kašalj (suhi kašalj)
  • bronhijalna astma i gripa
  • upala nosnih šupljina
  • problemi menopauze, kandida, stomačne tegobe
  • visoki krvni pritisak ili tlak
  • kožna oboljenja i mnoga druga stanja
Sjeme crnog kima
Sjeme crnog kima

Koje su benefiti korištenja Ulja čorokota(ćurekota)?

Također djeluje protiv bakterijskih,virusnih i gljivičnih oboljenja, ubrzava metabolizam i pomaže jačanju vitalnosti organizma.

Ima pozitivno dejstvo na rad svih žlijezda u organizmu.Spriječava širenje ćelija raka i djeluje protiv proljeva,čisti pluća i pomaže protiv dijabetesa.Ublažava tegobe ljudima koji prolaze cikluse hemoterapije i pospješuje porast ćelija koštane srži.

Dr Gabriles Ulje ćurekota
Dr Gabriles Ulje ćurekota

Djelovanje Ulja ćurekota na masnoću u krvi(holesterol i trigliceridi)

Poznato je da masnoća u krvi dolazi od jetre, a ne direktno iz hrane, osim manjeg postotka jedući hranu bogatu mastima. Zato je veoma važno imati zdravu jetru, a ne masnu jetru.

Djelovanje ulja čorokota(ćurekota) je na trigliceride je dvostruko i to:

  • Razgrađuje trigliceride
  • Stimulira jetru da radi normalno da proizvodi potrebne supstance i održava krv čistom, a time dovodi do smanjenja udjela prekomjernih masti u krvi.

Djelovanje ulja čorokota(ćurekota)  na šećer u krvi

Ulje čorokota(čurekota, curekota) ili ulje crnog kima vraća krvi istanicama u tijelu osjetljivost na inzulin. Ovo znači da se šećeri, koje pojedemo u ishrani, uspješno transportuju na mjesta u organizmu gdje god su potrebni.

Na ovaj način šećer se ne gomila u krvi, i tijelo nije prisiljeno da izbaci visoke nivoe šećere uriniranjem.

Američki i arapski naučnici sa raznih istraživačkih instituta analizirali su ulje čorokota i došli do sljedećih rezultata:
Sjeme ćurekota sadrži više od stotinu sastojaka koji pozitivno utiču na zdravlje, potpomažu varenje i rad crijeva. Supstance u ekstraktu ćurekota jačaju imunološki sistem u borbi protiv tumorskih oboljenja.

Ulje čorokota djeluje protiv bakterija i gljivičnih oboljenja.

Ulje čorokota(ćurekota) ili blackseed oil ima efekat smanjivanja viška šećera u krvi i pri dugoročnoj upotrebi ojačava imunološki sistem,na način da povećavaju produkciju T-ćelija(pomagača) i B-ćelija(proizvođača antitijela) u imunološkom sistemu.

Spriječavanje razmnožavanja ćelija raka(čak do 50% usporava razvijanje ćelija raka). Dosadašnja ispitivanja pokazala su da ulje ćurekota ne djeluje na pojedinačne organe, već djeluje na kompletan organizam preko imunološkog sistema i pročišćavanje preko debelog crijeva, tako da je korist višestruka.

Dr Gabriles Ulje ćurekota
Ulje čorokota(ćurekota)

Koliko dugo se pije ulje čorokota(ćurekota) da bi se osjetilo poboljšanje?

Važno je znati da do potpunog dejstva ćurekota dolazi tek nakon 8 do 12 sedmica redovnog konzumiranja, ističe imunološki ekspert dr. Schleicher.

Način upotrebe ulja ćurekota kod raznih stanja organizma

1.  Nervoza – 1 mala kašika ulja sa šoljicom kafe(kahve)

2. Kašalj i bronhitis – namazati uljem prsa i leđa i piti 3 x 1 supenu kašiku, također staviti 2 kašike ulja čorokota u čašu vrele vode i udisati isparenja(inhalacija)

3. Malaksalost – 1 supena kašika ulja + sok narandže. Piti 10 dana ujutro.

4. Bubrezi – Samljeti 1/4 kg sjemenki ćurekota i pomiješati sa 1/4 kg meda. Piti ujutro prije jela 2 kašike ove smjese sa 1/2 čaše tople vode i kafenom kašikom ćurekot ulja.

5. Povraćanje i mučnina – 1 malu kašiku mljevenih karanfilića pomiješati sa 1 supenom kašikom ulja, popiti sa čašom čaja od nane. Piti 3 puta dnevno.

6. Srce i suženje krvnih aorti – Ujutro i naveče piti po 1 kašikicu (za čaj) ulja sa toplim napitkom (čaj, mlijeko …).

10. Psorijaza – Oboljelo mjesto namazati jabukovim sirćetom, a nakon toga uljem od ćurekota. Terapija traje 15 dana. Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi.

11. Reumatizam – Umlačiti ulje i namazati (utrljati) oboljele dijelove tijela. Zatim popiti 1 veliku kašiku ulja. Terapija traje 14 dana 2 puta dnevno.

12. Kiselina i stomačne tegobe – 1 čašu mlijeka + 1 supenu kašiku ulja 3 puta dnevno.

13. Upala nosnih šupljina, suhi kašalj, bronhijalna astma, gripa – 5 puta dnevno namazati unutrašnjost nozdrva uljem od ćurekota, jako udahnuti i izbaciti šlajm na usta (nekoliko puta). Terapija traje 3 dana.

14. Dijabetes – 15 minuta prije doručka i večere uzeti 1 kafenu kašiku ulja, pomiješanu sa 1 čašom čaja od cimeta.

OBAVEZNO IZMJERITI VRIJEDNOST ŠEĆERA PRIJE I POSLIJE (1/2 SATA) UZIMANJA TERAPIJE. UKOLIKO JE ŠEĆER NISKE VRIJEDNOSTI NE UZIMA SE TERAPIJA.

Bitne napomene:

– Doziranje za djecu je pola gore navedene doze

– Kod težih oboljenja potrebna je dugotrajna terapija

– Bolesnici sa transplantiranim organima ne smiju uzimati ulje ćurekota

– Trudnicama se ne preporučuje korištenje ulja ćurekota

Dostavljamo samo u BiH

Cijena dostave samo 7KM

100% Povrat novca

Ako niste zadovoljni proizvodom

100% Prirodni preparati

Ručno rađeni dodaci prehrani

100% Sigurna kupovina

Plaćanje prilikom preuzimanja