Korpa

Viber narudžbe | 062 242 145

Dostava u 24/48 sati na Vašoj adresi – Cijena dostave 7KM putem brze pošte

Zdrava krv

Zašto je krv tekućina života

Opšte je poznato da je krv crvena tekućina koja prenosi hranjive materije, kisik i agense koji nas štite od upala i raznih dugih bolesti. Kada je krv zdrava, mi smo zdravi, međutim, postoji i niz oboljenja krvi koje dovode do ozbiljnih poremećaja opšteg zdravlja organizma.Anemija je stanje koje se odnosi na smanjenu količinu hemoglobina uzrokovanu manjkom željeza u tijelu, ili smanjen volumen eritrocita. Hemoglobin je crveni pigment odgovoran za prenos kisika, tako da sa smanjenom proizvodnjom hemoglobina ili smanjenom produkcijom crvenih krvnih zrnaca, nedovoljno kisika dolazi do tkiva, te se javljaju simptomi poput iscrpljenosti, ubrzan rad srca, nedostatka zraka, vrtoglavice, pospanosti i malaksalosti. Anemija nije stanje koje se treba zanemarivati jer može dovesti do ozbiljnih poteškoća. Također, manjak vitamina B12 i folne kiseline dovodi do smanjene produkcije eritrocita, odnosno proizvode se defektni ( nezreli) eritrociti koji također ne mogu obavljati svojuj funkciju. Do anemije može doći uslijed smanjene resorpcije željeza, vitamina B12 i folne kiseline kao i zbog akutnih ili hroničnih obilnih krvarenja ( krvarenja iz probavnog trakta, uslijed operativnih zahvata, menstrualnih krvarenja, ozlijeda…)Pored anemije, tu su još i bolesti poput hemofilije (nemogućnost zgrušavanja krvi), kao i tromboza (prekomjerno zgrušavanje krvi), ali anemija spada u najčešće oboljenje krvi.

Rješenje iz prirode, prevencija i liječenje

Vitamin C– to je esencijalni vitamin, što znači da ga mi ne možemo sami proizvesti u organizmu, nego ga moramo unijeti kroz hranu ili različite dodatke prehrani. Vitamin C igra važnu ulogu u nizu procesa u organizmu. To je vitamin koji se nalazi u dosta voća i povrća, a u zadnje vrijeme sve je više preparata koji sadrže vitamin C, s obzirom na njegovu vrijednu ulogu u očuvanju zdravlja organizma. Redovnim unosom vitamina C zahvaljujući njegovom antioksidativnom dejstvu jača se imunitet, čisti organizam od slobodnih radikala, te smanjuje oksidativni stres, smanjuje se mogućnost upala, kao i nastanka mnogih hroničnih bolesti poput hipertenzije (povišen krvni pritisak), oboljenja srca nastala zbog povećanih nivoa triglicerida i LDL holesterola, pomaže u prevenciji gihta, potiče bolju resorpciju željeza što dalje dovodi do bolje produkcije hemoglobina i dovoljne opskrbe organizma kisikom, poboljšava koncentraciju i pamćenje. Često se upravo vitamin C povezivao sa smanjenjem rizika od raka, međutim, posljednje studije koje su rađene u Americi nisu potvrdile tu njegovu ulogu. Naime, studije su pokazale kako čak ni velike koncentracije vitamina C nemaju bitnu ulogu u smanjenju rizika od dobijanja raka. Preporučena dnevna doza vitamina C je 75-100g, a u svrhu prevencije srčanih oboljenja i jačanja imuniteta preporučena doza je 500mg vitamina C. Vitamin C se u najvećim koncentracijama nalazi u: paprici, brokuli, kelju, kiselom kupusu, limunu, grejpu, mandarini, jagodama, ananasu..Kopriva- od davnina poznata kao biljka koja je nezaobilazni sastojak svih preparata za jačanje krvi zbog visokog sadržaja željeza, ali i vitamina C, kao drugih vitamina i minerala. Također, kopriva se koristi i kao narodni lijek kod upale mokraćnih puteva, za jačanje korjena kose, kao i kod reume, za jačanje imuniteta, kod gihta, kao i za detoksikaciju organizma.

Čudo prirode, pomoć za Vas

Divna je pomisao da ma koliko se loše osjećali, znamo da u prirodi već postoji lijek za svako oboljenje. Anemija jeste bolest koja potencijalno može biti opasna, ali zato je dobro znati za prirodne preparate koji mogu prevenirati ili pomoći u liječenju već nastalog oboljenja.

Jedan od jako uspješnih prirodnih preparata koje svako može napraviti kod kuće, a provjereno djeluju je sok od koprive i agruma. Ovaj sok je moćno oružje u borbi protiv anemije, povećava otpornost prema upalama, poboljšava opšte stanje organizma i jako je ukusan. Za ovaj sok protiv anemije potrebno Vam je:

  • 40 mladih izdanaka koprive
  • 3 limuna (dobro oprana u vodi sa sodom bikarbonom jer se koriste sa korom)
  • 3 narandže (dobro oprane u vodi sa sodom bikarbonom jer se koriste sa korom)
  • 200-250g šećera (može i manje, ovisno o preferencijama, a sok se može zasladiti i medom)
  • 1 litra vode
  • Duboka posuda sa poklopcem, gaza i staklene flaše

Limun i narandže dobro oprati u vodi u kojoj se dodala velika kašika sode bikarbone. Odsjeku se krajevi agruma i onda se sve dobro smiksa u blenderu (zajedno sa korom). Dobijenoj kaši se doda 40 dobro opranih mladih izdanaka koprive i 1 litra vode. Ukoliko ćete sok zasladiti šećerom, odmah dodate i šećer. Ukoliko birate zdraviju opciju i sok želite zasladiti medom, to uradite nakon cijeđenja soka. Kada se pomiješaju svi sastojci u dubokoj posudi, sve se poklopi i ostavi stajati 24h. Nakon 24h smjesa se preko gaze procijedi u drugu posudu. Smjesa u gazi se dobro izgnječi, kako bi se dobio maksimalno kvalitetan sok koji sadži sve dobre iscrpine iz koprive i agruma. Naime kopriva je jako bogata željezom koje je neophodno za sintezu hemoglobina, ali bez prisustva vitamina C iz agruma, željezo se ne bi moglo resorbovati u krv i samo bi se izlučilo iz organizma. Zato je ova kombinacija idealna da bi se dobilo jako moćna mješavina za jačanje krvi.

Sok se nakon cijeđenja prespe u staklene flaše (dobije se oko 2 litre soka) i čuva u frižideru. Pije se na tašte ujutro i naveče pred spavanje 2 dcl ovog soka. Ako ga koristite kao lijek protiv anemije potrebno ga je piti svakodnevno najmanje 2 mjeseca, za prevenciju je dovoljno piti sok jednu sedmicu kroz period od 3 mjeseca.

Uz ovaj sok se mogu koristiti i drugi prirodni preparati za jačanje krvne slike i poboljšanje opšteg zdravlja organizma, a posebno bismo preporučili preparat iz laboratorije Dr. Gabriels Snažna krv.

Mi smo probali i jedno i drugo i izuzetno smo zadovoljni, da li ste i Vi probali sok ili Dr, gabriels Snažnu krv? Ili možda znate neki drugi narodni lijek za jačanje krvne slike? Rado bismo čuli Vaše mišljenje i iskustva, zato molimo, ostavite komentar.

Komentariši
Dostavljamo samo u BiH

Cijena dostave samo 7KM

100% Povrat novca

Ako niste zadovoljni proizvodom

100% Prirodni preparati

Ručno rađeni dodaci prehrani

100% Sigurna kupovina

Plaćanje prilikom preuzimanja