Korpa

Viber narudžbe | 062 242 145

Dostava u 24/48 sati na Vašoj adresi – Cijena dostave 7KM putem brze pošte

Spriječite upalu sinusa pomoću nekoliko jednostavnih i prirodnih alternativa.

Spriječite upalu sinusa pomoću nekoliko jednostavnih i prirodnih alternativa.

Kada ste u bolovima zbog gadne prehlade ili usred sezone alergija, nema ništa gore od stalnog curenja nosa i sve te sluzi. Međutim, ona ima svoju svrhu, a ta je da zaštiti sluznicu nosa i sinuse. Ne samo da pomaže održavati tkivo nosa vlažnim i zdravim, ona djeluje kao ljepljiva barijera koja može zarobiti i razoružati viruse i bakterije prije nego što dospiju predaleko u tijelo.

Ali kad su sinusi upaljeni, normalan protok sluzi je onemogućen, zbog čega se i javlja iritantan osjećaj začepljenog nosa. Dakle, kako održati svoje sinuse zdravima bez farmaceutskih pomagala? Portal Dr Frank Lipman savjetuje nekoliko jednostavnih i prirodnih alternativa.

Održavajte svoj nos čistim

Prašina, pelud, plijesan, gljivice, dim cigarete i druge mikroskopske čestice koje slobodno lete zrakom mogu sletjeti u vašu nosnu šupljinu, izazvati iritaciju i proizvodnju sluzi, što pak dovodi do blokade sinusa i razvoja infekcije. Iako je gotovo nemoguće izbjeći sve te iritanse, možete ih spriječiti da stvore probleme redovitim ispiranjem nosne šupljine, svaki dan ili svaki drugi dan.

Za to postoji nekoliko načina pa odaberite tehniku koja vam najviše odgovara: 1. Neti pot je drevni ayurvedski alat kojim ćete isprati nosnu šupljinu sterilnom vodom (nikad vodom iz slavine!) i fiziološkom otopinom, koristeći gravitaciju kako biste isprali iritanse. 2. Čišćenje špricom još je jedan način za održavanje higijene nosne šupljine, gdje se otopina soli i sterilne vode ubrizgava u nosne prolaze s malo više pritiska.

Zdrava crijeva – zdravi sinusi

Ako ste na udaru čestih infekcija sinusa i čini vam se da uhvatite svaku prehladu, vaš imunološki sustav može biti oslabljen. Kada je imunitet slab, patogeni se lako ušuljaju u vaš organizam i postanu okidač za sinusnu infekciju (ili neku drugu bolest).

Ali, što vaša crijeva imaju s tim? Pa, ona su dom otprilike 70 posto vašeg imunološkog sustava, a ako su crijeva u top formi, tada će se vjerojatno smanjiti broj prehlada i infekcija. Najlakši način za jačanje vašeg imunološkog sustava je zdrava i raznolika prehrana, bogata probioticima i hranjivim tvarima koje potiču rad imunološkog sustava. Kako biste obnovili vaša crijeva i imunološki sustav, započnite s dvotjednom eliminacijskom dijetom. To će pročistiti vaše tijelo od alergena, pospješiti probavu i omogućiti bolje funkcioniranje cjelokupnog probavnog sustava.

Uzročnici sinusitisa

Ograničavanje izlaganja iritansima još je jedan način za borbu protiv problema sa sinusima. I dok možda nemate mnogo kontrole nad vanjskim svijetom, možete značajno smanjiti izloženost kod kuće ili uredu pomoću sljedećih koraka.

Bez dima, molim. Učinite vaš dom apsolutnom nepušačkom zonom. Ako netko želi pušiti, neka to učini vani, što dalje od vašeg doma. Izbjegnite toksične oblake u svom domu. Preskočite osvježivače prostora, sprejeve, mirisne svijeće, sprejeve za kosu i tome slično.

Držite svoj dom čistim. Tako ćete zadržati prisutnost prašine i grinja na minimumu. Također, perite često posteljinu i dodajte prekrivače na svoj madrac i jastuke.

Prirodni preparat za sinuse

Smjestite pročišćivač zraka u spavaću sobu. Odaberite jedan s pouzdanim HEPA filterom. Uključite klima uređaj u sezoni alergija. To će pomoći zadržati pelud i onečišćenja izvan vašeg doma, za razliku od otvorenih prozora koji im omogućavaju slobodan ulaz.

Pročistite zrak dodavanjem solne lampe vašoj spavaćoj sobi ili uredu. Čista, visokokvalitetna svjetiljka od himalajske soli može pomoći osvježiti zrak, smanjiti količinu alergena u zraku i olakšati disanje.

Izbjegavajte udisanje previše klora. Nažalost, klorirani bazeni jedan su od glavnih iritansa pa birajte kupanje u slanoj vodi kad god je to moguće. Ako je bazen vaša jedina opcija, ograničite vrijeme koje ćete provesti na bazenu, osobito zimi kada većina zatvorenih bazena nije tako dobro provjetravana kao što su tijekom ljetnih mjeseci.

Vodite računa o Vašem zdravlju jer zdravlje je najbolja investicija

Vaš Dr Gabriels team jer mi brinemo

Dostavljamo samo u BiH

Cijena dostave samo 7KM

100% Povrat novca

Ako niste zadovoljni proizvodom

100% Prirodni preparati

Ručno rađeni dodaci prehrani

100% Sigurna kupovina

Plaćanje prilikom preuzimanja