Dr Gabriels Divlja borovnica kapsule

29,40 KM

Divlja borovnica kapsule – 60 vegetarijanskih kapsula. Moćan antioksidans od sada u kapsulama po 500mg u jednoj dozi. Vratite nivo šećera u krvi u normalu prirodnim putem.
Sigurna kupovina, 100% prirodno
CIJENA DOSTAVE SAMO 7KM U ROKU 24/48h

Naručite 2 ili više proizvoda u jednoj narudžbi i dobijete BESPLATNO Ulje Nevena u vrijednosti od 17,00KM

Divlja borovnica kapsule
Dr Gabriels Divlja borovnica kapsule 29,40 KM

100% povrat novca u slučaju nezadovoljstva

  • Dostava u roku 1-2 radna dana
  • Kupnjom ovog proizvoda dobijate 1 kupon naljepnicu u programu lojalnosti
100% Garancija povrata novca

Dr Gabriels Divlja borovnica kapsule – Vegetarijanske kapsule 60 komada

Divlja borovnica ili Vaccinium mirtillus (latinski), napravljena je od male plave bobice koja se medicinski koristi stotinama godina.

Ova namirnica već godinama ima vrlo važno mjesto u benefitima na ljudski organizam zahvaljujući svojim ljekovitim svojstvima, a svrstava se među pet najzdravijih prirodnih namirnica na svijetu.

Razlika između divlje i obične / uzgajane borovnice

Postoji nekoliko razlika između divlje i uzgajane bobice osim očite razlike u veličini. Uzgajana bobica sadrži mnogo više vode nego li ona. Ova dodatna voda objašnjava skupljanje i “plave rupe” kada se peče s uzgajanim bobicama. Gajene bobice dizajnirane su za određeni ukus. Iako može biti više od 29 sorti uzgajanih bobica, svaka je sorta dizajnirana za jedinstveni ukus.

Divlja borovnica ne prati dizajnGotovo svaka bobica imat će drugačiji nivo slatkog ili kolača i omogućava ukupan bogatiji doživljaj okusa. Budući da šumska bobica ima manje vode, ona je povoljnija.

Možda ste pročitali da divlja borovnica ima dvostruko više antioksidanata od gajene bobice.

divlja borovnica
Divlja borovnica plod

Ekstrakt divlje borovnice koju smo mi pretočili u vegetarijanske kapsule radi lakše i jednostavnije konzumacije, moćna je namirnica za mozak, poboljšava učenje, koncentraciju i rad mozga.

Zahvaljujući sastojku antocijaninu, ekstrakt divlje borovnice ima dugu tradiciju u pomoći oko očnih bolesti, potiče regulaciju stanica retine, te sprječava kratkovidnost.

Ljekovitost divlje borovnice

Brojne su dobrobiti upotrebe divlje borovnice u liječenju i prevenciji brojnih bolesti i oboljenja.

Divlje borovnice su među namirnicama koje najsnažnije čiste organizam od otrovnih teških metala. Također, namoćnija su hrana za mozak, najsnažniji probiotik koji postoji te zvijezda kad je riječ o obnavljanju funkcije jetre. U suštini, ovo voće pruža pozitivan učinak na svaki dio tijela, i to snažnije od bilo koje druge hrane.

To je hrana koju želite u svom životu kad proživljavate nezamislivo i kad vam je potrebna pomoć da se ponovno uzdignete. Ova je hrana također dobra za svakoga kome treba snaga na tjelesnoj razini ili tko se bavi sportom.

Dr Gabriels ektrakt divlje borovnice
Ekstrakt divlje borovnice

Divlja borovnica za dijabetes (šećer)

Mnoge studije dokazale su kako divlja borovnica pozitivno utječe na regulaciju šećera u krvi. Za razliku od običe borovnice, divlja borovnica u svom sastavu ima 30% MANJE ŠEĆERA TE OBILUJE SA DVOSTRUKO VIŠE ANTIOKSIDANSA.

Divlja borovnica promoviše dobru cirkulaciju i jača zidove arterija i stoga može biti efikasan tretman za aterosklerozu, stanje u kojem se kamenac nakuplja na zidovima arterija i blokira protok krvi sa kiseonikom u srcu. Anti upalna svojstva divlje borovnice takođe utiču na smanjenje ukupne upale, uključujući i upalu desni, koja je povezana sa bolestima srca.

Ekstrakt divlje borovnice
Ekstrakt divlje borovnice u kapuslama

Poznata je  po tome što čisti organizam od slobodnih radikala, toksičnosti i djeluje antiupalno.

Šta mogu očekivati redovnom upotrebom Dr Gabriels Divlje borovnice

  • Regulacije nivoa šećera u krvi
  • Poboljšanje vida
  • Poboljšanje rada mozga
  • Poboljšanje cirkulacije krvi

Nutritivne vrijednosti kapsula divlje borovnice

Serviranje: 1 kapsula  – Broj serviranja u kutiji: 60

Divlja borovnica Ekstrakt500mg/kapsuli
Energetska vrijednost na 100g:58 kcal
Energetska vrijednost na 500mg:
Kalorije< 2< 1%
Bjelančevine< 1g< 1%
Ugljikohidrati< 1g< 1%
Masti< 1g< 1%
Vlakna< 1g< 1%

*Dnevna preporučena količina nije određena

Način uzimanja Dr Gabriels divlja borovnica: 2 -4 kapsule dnevno

DIJETETSKI PROIZVOD

  • Bez GMO
  • Bez Glutena
  • Bez umjetnih sastojaka
  • Bez soje

UPOZORENJE: Samo za odrasle iznad 18 godina. Ne uzimati ako ste trudnica ili dojilja. Ako uzimate lijekove, ili bolujete od bilo koje bolesti, konsultujte se sa svojim doktorom prije uzimanja. Ne uzimati ako bolujete od autoimunih bolesti niti ako uzimate imunosupresivne terapije. Držite van dohvata djece. Ne uzimati ako imate alergiju na sastojke.

100% GARANCIJA POVRATA NOVCA NA SVE PRODUKTE

Svi naši proizvodi su pod 100% – tnom garancijom. Toliko smo sigurni u svaki od naših proizvoda da znamo da ćete biti oduševljeni ako upotrijebite cijelo pakovanje. Garancija vrijedi čak u slučaju da niste zadovoljni proizvodom iako ste iskoristili pakovanje. Jednostavno nazovite za potpuni povrat novca u roku od 60 dana.

Dodatne informacije

Vrsta pakovanja

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.